Zväz telesne postihnutých získal darom 250 invalidných vozíkov

18.02.2010 Prešov

Prešov 18. februára (TASR) – Zástupcovia Slovenského zväzu telesne postihnutých (SZTP) - Krajské centrum Prešov dnes slávnostne prevzali 250 invalidných vozíkov od sponzora z USA.
\"Sú od Cirkvi Ježiša Krista svätých neskorších dní. Vozíky budeme ďalej poskytovať ľuďom, ktorí sú na to odkázaní, v rámci nášho Krajského centra SZTP, \" uviedla pre TASR Anna Olejárová z prešovského centra SZTP. Tento dar rozdelia aj medzi okresné centrá v Bardejove, Svidníku, Humennom, Snine, Poprade, Vranove nad Topľou, Medzilaborciach, Prešove a tiež Detskému klubu v Košiciach.
Podľa humanitárneho misionára Cirkvi Ježiša Krista svätých neskorších dní Archieho Alexandra je tento dar prirodzenou pomocou ľuďom, ktorí sú na to odkázaní. \"Nejde o jednorazovú akciu. Už sme pomohli ľuďom v núdzi aj v iných regiónoch Slovenska či iných krajinách, \" povedal Alexander. O celkovej finančnej hodnote daru nechcel hovoriť. Podotkol však, že Cirkev sa rozhodla obdarovať SZTP radšej takouto formou, ako by mali poskytovať finančné prostriedky. \"Podarilo sa nám nakúpiť kvalitné vozíky za výhodnú cenu a pre obdarovaných je to podľa nás lepšia forma, \" dodal.
Cirkev Ježiša Krista svätých neskorších dní má centrum v americkom štáte Utah. \"Misie máme po celom svete. V súčasnosti máme 13 miliónov členov. Na Slovensku pôsobí 20 misionárov v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline či Košiciach, \" uzavrel Alexander.
V slávnostnom programe vystúpili prešovskí umelci, ale svojou troškou prispeli aj samotní telesne postihnutí.
 

Vyberte región